2014. július 19., szombat

Bögrés minipalacsinták

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukrokkal és a sóval fehéredésig keverjük. A tejet és a lisztet fokozatosan hozzáadva, csomómentes masszát készítünk. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk, vigyázva, nehogy összetörjük a habot.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 1-1 kis adag tésztát merünk a serpenyőbe. Amikor a tésztán kis buborékok jelennek meg, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Sütés közben az olajat pótoljuk, ha szükséges.

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
  • 2 nagyobb tojás
  • nagy csipet só
  • 2 csapott ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 bögre tej

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése